Nice to meet you....

Mijn naam is Anke van der Aa en binnen de Elle! ben ik verloskundige, praktijkhouder en geef ik voorlichting over anticonceptie en plaats en verwijder ik spiralen. 

Zelf na al heel wat jaartjes verloskundige zijn blijft  het vak zeer boeiend en het is elke dag anders. Ik vind het nog steeds bijzonder om een vrouw en haar partner in deze periode kundig en persoonlijk te begeleiden. Om elke dag met nieuw leven te werken blijft mijn vak een echt feestje.

Maar steeds meer zijn we er binnen Elle! van bewust dat een vrouw soms meer zorg nodig heeft dan alleen rond de bewuste 9 maanden. Dat het vrouwenlijf soms andere specifiekere behoeftes heeft op andere momenten. Dat de zwangerschappen invloed hebben op het lijf van later. Ik las dit jaar in een artikel dat een vrouw in een maand meer hormoonschommelingen heeft dan een man in heel zijn leven. Toch best interessant zo’n vrouwenlijf. Omdat we als verloskundige in veel gevallen dit lijf het beste kennen denk ik dat we binnen Elle! meer kunnen bieden. Landelijk zien we ook een verschuiving hierin. Het vak kan breder getrokken worden zonder kwaliteit te verliezen. In de toekomst wil ik me steeds meer gaan verdiepen in soms die gierende hormonen in het vrouwenlijf.

Dus hiermee halen we zelf als verloskundigen expertise in huis door ons bij te scholen. Maar we kunnen niet alles zelf en tegelijkertijd professionaliteit en kwaliteit blijven behouden en daarom zal er ook expertise buitenshuis gehaald worden binnen Elle!

Ondertussen een ervaringsdeskundige met betrekking tot al die veranderingen van het vrouwenlijf rondom zwangerschap en dus ook bekend met de transformatie in de rol van moeder in het leven. Zie hierbij het lijf maar vitaal te hebben en te houden. Samen met mijn vriend Joep heb ik drie prachtige lieve kinderen; Lenie, Giel en Huub.

Super trots en dankbaar ben ik dat ik mijn kinderen bij elkaar ruim 4 jaar borstvoeding heb mogen geven. Ik zie dit echt als een natuurlijke vervolg van de zwangerschap. Ik ben tevens lactatiekundige maar op dit moment niet praktiserend. Wellicht nog iets wat de toekomst brengt. Maar met Jody als opvolger als lactatiekundige ben ik blij dat we deze zorg binnen Elle! Vrouw & Geboortezorg kunnen blijven aanbieden.

In mijn vrije tijd handbal ik, loop ik hard en kook ik graag lekker & (meestal) gezond. Ook doe ik graag een dansje en een drankje met vrienden in de kroeg of bij een feestje. Ik ben geboren en getogen in de gemeente Heusden en nog steeds wonende in Drunen, lekker dichtbij de praktijk.

Hopelijk snel een live ontmoeting bij Elle! Vrouwenzorg zodat we jou ook leren kennen!