Echoscopie

De eerste echo's van je kindje zijn een bijzonder moment. Daarom nemen we ruim de tijd om je kindje mooi in beeld te brengen.

Er zijn tijdens de zwangerschap verschillende momenten waarop je een echo kunt maken. Op onze praktijk beschikken we over de nieuwste echoapparaten waarmee we kwalitatief hoogstaande echo’s maken. 

Er worden tijdens de zwangerschap meerdere echo’s verricht, te weten bij 8, 11, 20 en 32 weken. Indien het medisch noodzakelijk is, kunnen we extra (echo) onderzoek inzetten. Alle medische echo’s die bij ons op de praktijk gemaakt worden, worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vind je het leuk om vaker naar je kindje te kijken dan kun je een pretecho inplannen. Belangrijk om te weten is, dat je nooit verplicht bent een echo te laten maken.

Natuurlijk maken we ook mooie foto's tijdens de onderzoeken. Al het beeldmateriaal wordt opgeslagen en bewaard in je dossier (conform de geldende richtlijnen). Hiervan krijg je een inlogcode waardoor je direct toegang hebt tot alle foto's.

Welke echo's kun je maken tijdens de zwangerschap?