Judith van den Biggelaar

Verloskundige & echoscopiste

Interesses:

Echoscopie
Anticonceptie
Homeopathie & Acupunctuur
Opleiden van toekomstige collega's

Kwaliteit:
BIG-nummer: 99916120303
AGB-code: 08003904


Ik ben Judith van den Biggelaar, één van de verloskundigen en tevens echoscopiste van team Ive.
 
Samen met mijn vriend woon ik in de gezellige binnenstad van Den Bosch.
 
Aan het eind van mijn periode op de HAVO kreeg ik interesse in het vak verloskunde. Ik studeerde helaas niet direct af waardoor ik nog een jaar havo moest herhalen. Ik besloot volwassen onderwijs te gaan volgen, waardoor ik naast het behalen van mij havo diploma ook tijd had om te werken. Ik heb in deze periode gewekt als administratief medewerkster op de polikliniek gynaecologie in het ziekenhuis. Een jaar later kon ik beginnen aan de opleiding in Maastricht. Het was een pittige opleiding, maar hij was het meer dan waard. In 2012 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik door heel het land gaan werken. In 2014 ben ik in regio ´s-Hertogenbosch komen werken, wat ik heel graag wilde. Onder andere ben ik gestart met werken bij Verloskundigenpraktijk Samen. Ik werkte hier vooral als echoscopiste en op oproepbasis. Sinds 2018 ben ik fulltime gaan werken bij Verloskundigenpraktijk Samen. Ik ben heel trots dat wij met Elle! Vrouw & Geboortezorg een nieuw concept opzetten waarbij wij niet alleen focussen op de geboortezorg, maar ook gaan uitbreiden naar complete vrouwenzorg, van puberteit tot in de overgang. Zorg van vrouw tot vrouw! 
 
Kort na het behalen van mijn diploma ben ik door gaan leren om echo’s te kunnen gaan maken binnen de verloskunde. In 2014 heb ik deze opleiding afgerond waardoor ik mijzelf ook echoscopiste mag noemen. Ik vind het heel erg leuk om naast verloskundige ook echoscopiste te zijn. Voor mij maakt deze combinatie het vak compleet.
 
Wat voor mij verloskunde een fantastisch vak maakt is het contact wat ik heb met de zwangeren en hun partners. De begeleiding van begin tot het eind waarbij je mee mag helpen in de voorbereiding op het ouderschap vind ik heel mooi. Daarbij vind ik de geboorte van een kind een fascinerende ervaring. Met veel liefde en plezier begeleid ik jullie hier in. Zwanger zijn en bevallen is een heel natuurlijk proces en ik probeer dit zo natuurlijk mogelijk te begeleiden. 

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!


Meer weten over de anderen uit 

Lees meer over Daniëlle de Louw en Carlijn Maessen.