Wij zijn Elle!

Een nieuwe moderne praktijk voor vrouw & geboortezorg in de gemeenten Heusden, Waalwijk & Altena (voormalig Aalburg). Elle! is geboren uit een fijne samenwerking tussen Verloskundigenpraktijk Rond en Verloskundigenpraktijk Samen.

Bij Elle! Werken we in twee teams. Daarmee bieden wij de kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit en draagkracht van een grote praktijk en tegelijkertijd de persoonlijke aandacht en geborgenheid van een klein team. Zo leren wij jou kennen, en jij ons!

Wij zijn er voor jou

Of je nu van sport houdt of niet, bij Elle krijg je een eigen team. Dit team begeleidt jou tijdens je hele zwangerschap en bevalling. Drie verloskundigen die samen jouw coach, trainer en fanclub in één zijn! Wij vinden dit heel belangrijk, een klein team betekent namelijk vertrouwde gezichten en echt contact.

 

 

 

Werkgebied en bereikbaarheid

Ons werkgebied strekt zich uit over de gemeentes Heusden, Waalwijk en Altena. Onze hoofdlocatie is in Nieuwkuijk en daarnaast hebben we spreekuurlocaties in Drunen, Heusden en Genderen. Je bent van harte welkom bij ons in de praktijk als je woonachtig bent in één van de volgende plaatsen:

  • Gehele gemeente Heusden
  • Waalwijk (inclusief Driessen). 
  • Gemeente Altena (De voormalige gemeentes van gemeente Aalburg) 

Wanneer je buiten ons gebied woont en je wil graag door ons begeleid worden kun je altijd contact met ons opnemen om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Je kunt je direct bij ons aanmelden, je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Aanmelden? Klik hier.

KWALITEIT

Wij hechten veel waarde aan het leveren van kwalitatief goede zorg. Je moet er immers op kunnen vertrouwen dat je bij ons in goede handen bent.

Al onze verloskundigen staan in geschreven in het BIG-register:

Anke van der Aa
Erin van Riel
Sandra Ansems

Daniëlle de Louw
Judith van den Biggelaar
Carlijn Maessen

Alle verloskundigen staan ingeschreven in het kwaliteitsgerister van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen).

Alle echoscopisten zijn ingeschreven in het register Basisechoscopie van de KNOV. De echoscopisten die SEO's maken zijn tevens geregistreerd bij de BEN (Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland)

Belangrijk!
Op onze praktijk wordt tijdens de echo’s uiterst aandachtig gekeken naar jullie kindje. Echter, een echo is altijd een momentopname. Als er geen afwijkingen geconstateerd worden tijdens het echoscopisch onderzoek, is dit nooit een garantie dat er geen afwijkingen aanwezig zijn. 

Als er wél bijzonderheden of afwijkingen zichtbaar zijn, zullen we deze aan jullie melden en hierop passend beleid maken. De ervaring leert ons dat de meeste zwangeren informatie willen over mogelijke afwijkingen van hun ongeboren kindje. Wanneer jullie hierover echter niet geïnformeerd willen worden, dan is het verstandig dit voor het echoscopisch onderzoek duidelijk kenbaar te maken aan ons.

 

Anke van der Aa is geregistreerd lactatiekundige IBCLC

Registratie IBCLC: L-49581

Nederlandse Vereniging Lactatiekunde: 66913

Om het plaatsen van een spiraal vergoed te krijgen van de verzekering moet je als verloskundige op de bekwaamheidslijst van de KNOV staan. Zowel Anke, Judith als Daniëlle staan hier ingeschreven.

STUDENTEN

Wij zijn geschoold tot het begeleiden van studenten en zodoende is onze praktijk een opleidingspraktijk.

Wij begeleiden studenten die de opleiding tot verloskundige volgen. De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar, dus je kunt studenten uit elk jaar tegenkomen. Afhankelijk van het opleidingsjaar zal de student steeds meer zelf gaan doen en zullen wij meer toekijken en indien nodig bijsturen. Wij blijven echter te allen tijden verantwoordelijk voor de geleverde zorg!

Je kan de student tegenkomen tijdens spreekuren, de bevallingen en bij de kraamvisites. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student, dan kun je dit uiteraard aan één van ons doorgeven. Wanneer er een student in onze praktijk aanwezig is, zullen wij dit aan jullie kenbaar maken via sociale media.

BETALINGEN EN VOORWAARDEN

De kosten voor de verloskundige zorg worden betaald door de zorgverzekeraar. Houd er rekening meer dat sommige onderzoeken, zoals echoscopie of bloedonderzoek, wel van je eigen risico afgaat. Voor meer informatie over vergoedingen  kijk in onze app.

PRIVACY

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, zal alleen met jouw toestemming met derden worden gedeeld. Als verloskundige hebben wij een beroepsgeheim.  Landelijk worden de gegevens van alle zwangeren bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor. Voor meer informatie over privacy kun je ook ons privacystatement lezen. 

KLACHTEN

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent over de begeleiding vanuit onze praktijk en dat je met een goed gevoel terug kijkt op de zorg die je hebt ontvangen. 

Het kan echter onverhoopt toch zo zijn dat je klachten hebt over de verloskundige hulp of over de bejegening die je van ons ontvangen hebt. Om klachten goed af te handelen zijn wij aangesloten bij het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg.

Heb je een klacht? Klik dan hier om te kijken wat je kunt doen