Nice to meet you....

Mijn naam is Carlijn Maessen. Samen met mijn man Stefan en twee zoontjes Siem (2020) en Loek (2022) woon ik in Vught. Ik ben werkzaam als verloskundige in team Ive. 
 
Al van jongs af aan heeft 'de baby in de buik' mij al gefascineerd en is dit op den duur uitgegroeid tot een enorme (ook beroepsmatige) interesse. Met mijn middelbare school 'profiel' was de studie Verloskunde niet haalbaar en heb ik als tweede optie gekozen voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Na afronding hiervan ben ik gaan werken in verschillende horecagelegenheden en werd ik manager van een eigen koffiezaak. Ondanks dat ik plezier had in mijn werk, bleef de verloskunde toch kriebelen. Na wat research bleek ik, met al een Hbo-diploma op zak, toch toelaatbaar voor de opleiding Verloskunde. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ging vanuit het 'werkende' leven weer voltijds voor 4 jaar de schoolbanken in aan de Verloskunde Academie in Rotterdam. Een pittige opleiding, zeker omdat ik ook mijn biologie en scheikunde aardig moest bijspijkeren, maar wat was het fantastisch en wat kijk ik goed terug op deze periode. 
 
Inmiddels is dit alweer even geleden, want in 2015 ontving ik het felbegeerde papiertje. Ik heb in die tijd in veel verschillende praktijken gewerkt, van groot tot klein van dorp tot Randstad en hierbij veel ervaring opgedaan. 
 
In juli 2018 verruilden mijn man en ik het mooie Nijmegen voor Vught, waar wij nu met veel plezier wonen. Daar ben ik ook twee keer prachtig thuis bevalling, onder leiding van mijn lieve collega's.

Ik heb absoluut de juiste keuze en switch gemaakt. Ik oefen mijn vak met heel veel liefde en plezier uit. Elke bevalling blijft bijzonder en geen enkele is hetzelfde. Ik probeer van elk moment een feestje te maken, houd van gezelligheid maar sta ook mijn mannetje als dat moet. Dat ik het hele proces van zwanger, bevallen en moeder worden nu zelf ook meemaak, vind ik heel erg bijzonder en geeft mij nog meer inzichten voor de uitoefening van mijn vak.  

Ik ben ontzettend trots op onze kleinschalige én gezellige praktijk, waarin wij onze krachten bundelen om de beste zorg te kunnen leveren. Ik hoop jullie snel tegen te komen bij Elle! en ik kijk er naar uit jullie te mogen begeleiden bij één van de meest bijzondere momenten in jullie leven!