Nice to meet you....

Mijn naam is Myrthe van den Berg, een echte Brabander!

Nadat ik het eerste deel van mijn leven in Rosmalen en Nuland heb gewoond, was het tijd om te verhuizen naar het verre zuiden voor de studie. Na het behalen van mijn diploma tot verpleegkundige heb ik de stap gezet om ook nog de opleiding verloskunde te gaan volgen in Maastricht.

Van deze keuze heb ik geen spijt gekregen, binnen vier jaar ben ik afgestudeerd en mag ik mij met trots verloskundige noemen. Voor mij is dit het mooiste beroep ter wereld!

Sinds de zomer van 2021 woon ik in ’s-Hertogenbosch. Ik kon de gezelligheid van het bourgondische Brabant en mijn familie echt niet missen. Tegen een terrasje met vriendinnen of een middagje shoppen zeg ik zeker geen nee. Ook in Oeteldonk ben ik van de partij! Maar met een goed boek op zijn tijd maak je mij ook blij.

Mijn liefde voor dit vak is tijdens de middelbare school ontstaan. Een vriendin van mijn moeder heeft mij kennis laten maken met de geboortezorg. Het blijft een eer om deel te mogen uitmaken van deze bijzondere en intieme periode. De bevalling bijwonen is vervolgens echt de kerst op de taart. Dit blijft uniek en speciaal.

Na het afstuderen heb ik ervaring op mogen doen bij verschillende praktijken en sinds januari 2022 maak ik met trots deel uit van Elle! Hier wil ik eerst de praktijk en mijzelf beter leren kennen. Daarna zou ik graag een volgende stap in mijn ontwikkeling willen zetten, door mij te specialiseren. Welke richting dat gaat worden, is nog de vraag maar keuze is reuze! Ik heb heel veel zin in al deze nieuwe uitdagingen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten. Hopelijk tot snel!

Liefs,Myrthe