Implanon plaatsen

De Implanon is één van de vele vormen van anticonceptie. Een Implanon is een anticonceptiestaafje met het progestageen hormoon etonogestrel. Dit hormoon voorkomt dat je een eisprong krijgt. De Implanon wordt geplaatst onder de huid van de binnenkant van de bovenarm. 

Als de Implanon juist is ingebracht is het het meeste betrouwbare anticonceptiemiddel. Binnen onze praktijk is Sandra Ansems gespecialiseerd in het plaatsen van de Implanon.


Plaatsing

Ter voorbereiding op de plaatsing ontvang je van ons een persoonlijke inlogcode voor onze Elle-app. In deze app vind je alle belangrijke informatie en voorbereiding over de plaatsing.

De afspraak zelf duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Het gebied waar de Implanon geplaatst wordt, wordt verdoofd. Je voelt dus niks van de plaatsing.

Na de plaatsing maken we een controle afspraak over 3 maanden om te kijken of de Implanon nog goed zit en hoe het bevalt.

Verwijderen Implanon
Je kunt ook bij ons terecht voor het verwijderen van de Implanon. Je krijgt na het verwijderen, indien gewenst, meteen informatie over een eventuele kinderwens en gezond zwanger worden.  Ook kun je direct een nieuwe Implanon laten plaatsen of advies krijgen over andere anticonceptie.

Past een Implanon bij mij?
Wil je weten of de Implanon een methode is die bij jou past? Of meer informatie over verschillende vormen van anticonceptie. Vraag dan eerst een anticonceptie adviesgesprek aan.