Kinderwens

Jullie hebben samen een kinderwens en een spannende periode breekt aan! Jullie hopen samen een gezond kindje te mogen verwelkomen en dat kan vragen en onzekerheden met zich meenemen.

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste periode in de zwangerschap erg belangrijk is. Veel problemen tijdens de zwangerschap en later in het leven van een kind hebben een oorsprong in de aanleg van het embryo. Een gezonde leefstijl en de juiste adviezen hierover kunnen de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en zodoende de zwangerschapsuitkomsten voor jou en je kindje positief beïnvloeden.

Om deze reden ben je van harte welkom op ons kinderwensspreekuur! Je bent natuurlijk ook welkom op ons kinderwensspreekuur als er problemen zijn geweest tijdens je vorige zwangerschap of bevalling.

Kinderwensspreekuur

Op ons kinderwensspreekuur kunnen wij je informeren en voorlichting geven over diverse onderwerpen. Je kunt telefonisch contact opnemen met ons om een afspraak te maken voor dit spreekuur, of je kan je aanmelden via deze website. 

KOSTEN
De kosten van het kinderwensconsult worden in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar, maar helaas niet altijd. Omdat wij een goede voorbereiding op een zwangerschap erg belangrijk vinden, bieden wij het kinderwensspreekuur gratis aan voor onze toekomstige cliënten (wanneer dit niet wordt vergoed door je zorgverzekeraar).

Leefstijladviezen

Met een gezonde leefstijl leg je de basis voor een goede zwangerschap voor jou en je kind.

FOLIUMZUUR
Slik elke dag 1 tablet foliumzuur. Begin 4 weken voordat je zwanger kunt worden. Dus een maand voordat je met voorbehoedsmiddelen stopt.

MEER ADVIEZEN EN TIPS
Op de website Straks zwanger worden vind je uitgebreide informatie en adviezen rondom het zwanger worden. Ook staan hier meer tips voor je partner beschreven.

Tijdens ons kinderwensspreekuur komen we hier uiteraard op terug.  Al je vragen zijn welkom en bespreken we graag met je!

Als zwanger worden niet lukt

Het liefst hoop je natuurlijk vlot zwanger te worden. Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, kunnen jij en je partner hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak dan een afspraak bij een verloskundige of bij je huisarts, zonodig kun je worden doorverwezen naar een gynaecoloog.

Soms blijkt dat jullie niet ‘op de gewone manier’ zwanger kunnen worden en kun je eventueel in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Daarover kan de gynaecoloog jullie uiteraard meer uitleg geven. Lees meer over vruchtbaarheidsproblemen op de website van Freya.