Onbedoelde zwangerschap

In sommige gevallen kan een zwangerschap ongepland en/of ongewenst zijn. Als je (onverwacht) voor de keuze komt te staan wat te doen met je zwangerschap kan het je wereld behoorlijk op zijn kop zetten.

In welke situatie je ook zit, je dient in korte tijd veel beslissingen te nemen. Wil je de zwangerschap voortzetten of af laten breken of twijfel je daar nog over? Je kunt in alle vrijheid je keuze maken, maar dit kan soms heel moeilijk zijn. De ongewenste zwangerschap dwingt je tot het nemen van een onomkeerbaar besluit, dit kan soms heel moeilijk zijn. 

Carlijn Maessen, verloskundige, is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die ongewenst zwanger zijn. Heb je behoefte aan een gesprek om uit te vinden welke mogelijkheden er zijn en om je te helpen je gedachten te ordenen? Dan kan zij jou hopelijk een stap verder helpen. Wat je ook kiest, Carlijn ondersteunt graag.


Kosten

De kosten voor een gesprek rondom een ongewenste zwangerschap worden vergoed door de zorgverzekering. Dit valt namelijk onder de zorg tijdens een zwangerschap tot 14 weken. Wij dienen dit rechtstreeks in bij je zorgverzekeraar.

Ook de kosten voor een eventuele echo worden vergoed, mogelijk spreekt dit wel je eigen risico aan.