Zwangerschap

Een zwangerschap is een periode van grote lichamelijke en emotionele veranderingen. Elke vrouw ervaart deze periode anders. Sommigen voelen zich negen maanden lang beter dan ooit. Anderen hebben klachten of zitten niet lekker in hun vel. 

Wij wensen je een voorspoedige zwangerschap toe en wij willen je daarin goed begeleiden. Geef aan wat jouw persoonlijke behoeftes zijn en voel je vrij om laagdrempelig contact met ons op te nemen in het geval van vragen, klachten of ongerustheid!

Je kunt bij ons kiezen tussen basiszorg en centering pregnancy. Wat je ook kiest, wij gaan goed voor je zorgen tijdens deze bijzondere tijd.

Zodra je een positieve test in handen hebt, kun je je direct bij ons aanmelden. Je hebt hier geen verwijzing van de huisarts voor nodig. De snelste weg is telefonisch, via 073 2032595, we kunnen dan meteen een afspraak inplannen. Maar je kunt ook online het aanmeldformulier invullen.

Download onze app!

Om je tijdens de zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden, hebben we bij Elle! Vrouw & Geboortezorg speciaal voor jou een app ontwikkeld! In deze app krijg je alle belangrijke informatie over je zwangerschap op het juiste moment. Zo zie je dus nooit iets over het hoofd.

Je kunt de app downloaden door in de GooglePlay-store of de App-store te zoeken op: Patiënt Journey. Download de app en zoek dan naar Elle! Vrouw & Geboortezorg. Kies de 'behandeling' zwangerschap en voer je uitgerekende datum in. In de app is de informatie altijd up to date!

ECHOSCOPIE

Tijdens je zwangerschap krijg je verschillende medische echo's (indien je dit wenst). Deze echo’s worden op locatie Nieuwkuijk en locatie Drunen gemaakt. Standaard worden de echo's gemaakt bij 8, 11, 13, 20 en 32 weken. Indien het medisch noodzakelijk is, kunnen we extra (echo) onderzoek inzetten. Deze medische echo's worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Indien je het leuk vindt om vaker naar je kindje te kijken, dan kun je een pretecho laten verrichten. Ook hiervoor kun je bij Elle! Vrouw & Geboortezorg terecht! Omdat pretecho’s geen onderdeel uitmaken van medisch noodzakelijke zorg, dien je deze echo's zelf te betalen.
Wij maken gebruik van de nieuwste echo-apparatuur. Na afloop krijg je een digitale link om de foto's thuis te bekijken.

Meer weten over echoscopie of een echo inplannen? Klik hier.

LEEFSTIJL

Je leefstijl is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. We proberen je daarom te motiveren om zo gezond en gelukkig mogelijk te leven. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je kindje. Wij ondersteunen je daarom graag indien tips of adviezen wil. Zo werken we samen met een diëtiste en voedingsconsulent, fysiotherapeut, psychotherapeut en stoppen-met-roken coach. Je bent vrij om hier gebruik van te maken.

CURSUSSEN EN INFORMATIEAVONDEN

Het is goed om je voor te bereiden op de bevalling, zeker als je voor het eerst gaat bevallen. Als je weet wat je ongeveer kunt verwachten, zul je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet zien.
Om je voor te bereiden op de komende bevalling en het ouderschap worden er verschillende cursussen en informatieavonden gegeven. Deze vind je op onze daarvoor speciaal ontwikkelde website, Elle voor jou!