Nice to meet you....

Ik ben Sandra Ansems, woonachtig in Den Bosch, maar opgegroeid in Dongen. Tijdens mijn studietijd heb ik zes jaar in het mooie Maastricht gewoond, waar ik een ontzettend leuke tijd heb gehad. Inmiddels woon ik alweer een hele tijd met heel veel plezier in het heerlijke ’s-Hertogenbosch, dichtbij ons werkgebied.

Als kind al wist ik dat ik later iets in de verloskunde wilde gaan doen. Het fascineerde me hoe een kindje wordt geboren en de betekenis hiervan voor de (aanstaande) ouders. In 2011 werd ik toegelaten op de Academie Verloskunde in Maastricht. Tijdens de opleiding besefte ik me steeds meer hoe bijzonder het is om (aanstaande) ouders te mogen begeleiden in zo’n fase van hun leven. In 2015 ben ik afgestudeerd en ben ik direct aan de slag gegaan bij een verloskundigenpraktijk in Utrecht. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt, maar ik miste het gezellige Brabant. In september 2015 kwam ik bij Verloskundigenpraktijk Rond werken samen met Anke & Erin. Ik voelde me thuis in dit team, bij onze cliënten en Brabant, dus dit was voor mij de plek! De jaren bij Rond waren heel fijn, vertrouwd en leerzaam, maar de nieuwe uitdaging die we als Elle! Vrouw & Geboortezorg zijn aangegaan voelt nog elke dag goed. Ik vind het heerlijk om in een groot team met hele fijne collega’s te werken, maar ook de persoonlijke zorg te kunnen geven voor onze cliënten.

In 2018 heb ik tevens mijn echo-diploma gehaald. Als echoscopiste kan ik mijn werk als verloskundige verbreden. Het is mooi om te zien hoe waardevol het maken van een echo is! Naast de verloskunde, waar mijn passie en liefde ligt, kunnen we vrouwen nog breder begeleiden binnen Elle! Zorg voor de vrouw op 1 plek, maar ook een kans om mijzelf verder te ontwikkelen als zorgverlener. Zo ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de anticonceptiezorg en kan ik inmiddels zowel spiralen als implanons plaatsen. Welke zorg ik ook geef voor mij zal vertrouwde en persoonlijke zorg altijd op 1 staan. Ik vind het belangrijk dat (aanstaande) ouders en vrouwen zich gesteund, gehoord en veilig voelen!

Ik ben nog steeds elke dag ontzettend dankbaar dat ik dit vak mag uitoefenen en kijk er naar uit jullie te ontmoeten bij Elle!