Nice to meet you....

Ik ben Anke van der Aa. In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige, dus intussen heb ik alweer heel wat jaren ervaring in de geboortezorg. Een boeiend vak omdat je met mensen werkt in hun meest bijzondere, maar soms ook kwetsbaarste periode ooit! Geen dag is hetzelfde en ik geniet er elke dag van. Ik werk met nieuw leven, mooier kan het eigenlijk niet worden.

Maar toch wel! Zoals zoveel dingen verandert ons vak ook. Je merkt dat de behoeften van onze cliënten veranderen. In 2018 ben ik begonnen met het verzorgen van anticonceptiespreekuren en het plaatsen en verwijderen van spiralen. Deze zorg voelt voor cliënten als een extra laagdrempelige service. Voor mij voelt het daarnaast ook als verlenging en verbetering van onze zorg. Door het verwijderen van de spiraal heb ik van te voren al contact met cliënten, waardoor ik ze nog de laatste tips kan meegeven voordat ze zwanger worden. Bij het plaatsten van de spiraal is er weer een extra contactmoment om te vragen hoe het met de cliënten gaat op fysiek en mentaal gebied. Tijdens die consulten wordt er bewust of onbewust alweer meer gepraat over de toekomstplannen waar ik op kan inspelen. Zo liggen er denk ik als verloskundige nog meer kansen om vrouwen in een bepaalde periode laagdrempelig te helpen. Die laagdrempeligheid is voor de vrouw belangrijk. Met Elle! Vrouw&Geboortezorg hopen wij vooruitstrevend mee te veranderen.

Als verloskundige ben ik werkzaam binnen team Viv, samen met Erin, Myrthe en Sandra. Een vertrouwd en ingespeeld team voor cliënten maar zeker ook voor onszelf. Voorheen werkten we namelijk al jaren samen voor persoonlijke zorg bij Verloskundigenpraktijk Rond. Een praktijk die we zelf in 2013 met trots hebben opgezet.

Zelf ben ik geboren en getogen in Elshout en ken ik de gemeente Heusden goed. Ik woon inmiddels samen in Drunen met mijn vriend Joep en onze drie kinderen. Onze dochter Lenie is geboren in oktober 2015 in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Onze zoon Giel is in december 2017 en zoon Huub in maart 2021 thuis in Drunen geboren. Bij alle bevallingen mocht ik gebruik maken van de hulp van Erin. Daar kijk ik heel fijn op terug.

We hopen jullie snel te zien voor persoonlijke, professionele en laagdrempelige zorg bij Elle! Vrouw & Geboortezorg! Ik zal me hiervoor in ieder geval elke dag met veel plezier en aandacht voor inzetten.