Nice to meet you....

Mijn naam is Carlijn Maessen. Samen met mijn man Stefan en twee zoontjes Siem (2020) en Loek (2022) woon ik in Vught. Ik ben werkzaam als verloskundige in team Ive.

Al van jongs af aan heeft 'de baby in de buik' mij al gefascineerd en is dit op den duur uitgegroeid tot een enorme (ook beroepsmatige) interesse. Met mijn middelbare school 'profiel' was de studie Verloskunde niet haalbaar en heb ik als tweede optie gekozen voor de opleiding Hotel- en Eventmanagement. Na afronding hiervan ben ik gaan werken in verschillende horecagelegenheden en werd ik manager van een eigen koffiezaak. Ondanks dat ik plezier had in mijn werk, bleef de verloskunde toch kriebelen. Na wat research bleek ik, met al een Hbo-diploma op zak, toch toelaatbaar voor de opleiding Verloskunde. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ging vanuit het 'werkende' leven weer voltijds voor vier jaar de schoolbanken in aan de Verloskunde Academie in Rotterdam. Een pittige opleiding, maar wat was het fantastisch en wat kijk ik goed terug op deze periode.

Inmiddels is dit alweer even geleden, want in 2015 ontving ik het felbegeerde papiertje. Ik heb in die tijd in veel verschillende praktijken gewerkt, van groot tot klein van dorp tot Randstad en hierbij veel ervaring opgedaan.

In juli 2018 verruilden mijn man en ik Nijmegen voor het mooie Vught, waar wij nu met veel plezier wonen. Daar ben ik ook twee keer prachtig thuis bevallen, onder leiding van mijn lieve collega's.

Ik heb absoluut de juiste keuze en switch gemaakt. Ik oefen mijn vak met veel liefde en plezier uit. Elke bevalling blijft bijzonder en geen enkele is hetzelfde. Ik probeer van elk moment een feestje te maken, houd van gezelligheid maar sta ook mijn mannetje als dat moet. Dat ik het hele proces van zwanger zijn, bevallen en moeder worden nu zelf ook meegemaakt heb, vind ik heel erg bijzonder en geeft mij nog meer inzichten voor de uitoefening van mijn vak.

Binnen Elle! Vrouw & Geboortezorg richt ik mij ook op het begeleiden van vrouwen die ongewenst of onbedoeld zwanger zijn. Ik vind het belangrijk om deze vrouwen een luisterend oor te bieden. Samen, zonder oordeel, zaken op een rijtje zetten zodat zij de keuze kan maken die op dat moment passend is. Dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen vind ik heel waardevol.

Nog een mooie toevoeging aan mijn werk is het verzorgen van voorlichting over en het plaatsen van verschillende anticonceptiemethoden. Dit maakt voor mij het cirkeltje rond.

Ik ben trots op onze persoonlijke én gezellige praktijk, waarin wij onze krachten bundelen om de beste zorg te kunnen leveren aan (aanstaande) ouder(s) en kind. Ik hoop jullie snel tegen te komen bij Elle! en ik kijk er naar uit jullie te mogen begeleiden bij één van de meest bijzondere momenten in jullie leven!