PMS klachten

Per 1 april 2024 is Ilse Cozijnsen helaas niet meer werkzaam bij Elle! Vrouw & Geboortezorg. Het is per heden daarom niet meer mogelijk om een intakegesprek in te plannen. Reeds geplande afspraken gaan natuurlijk gewoon door. Indien er een nieuwe overgangsconsulente werkzaam is dan maken we dit via de website kenbaar. 

Bijna alle vrouwen merken vlak voor hun menstruatie een verandering in hun lichaam op. Klachten als gevoelige borsten, hoofdpijn of stemmingswisselingen zijn veel voorkomend en dit is een normaal verschijnsel. Wanneer de klachten zo ernstig zijn dat ze je hinderen in je dagelijks leven, kun je Premenstrueel Syndroom (PMS) hebben. De klachten beginnen dan in de weken voor je menstruatie en verdwijnen als je ongesteld wordt.

PMS is een verzamelnaam voor ernstige lichamelijke en emotionele klachten die je kunt ervaren in de periode voor je menstruatie. Deze klachten komen elke maand weer terug. De ernst en het soort klachten van PMS verschilt per vrouw.

Een overgangsconsulente kan je helpen je klachten in kaart te brengen en samen kijken naar het verminderen of zelfs verhelpen van deze klachten. Ilse Cozijnsen helpt je graag verder!


Kosten

De kosten voor een consult bedragen €87,50 per uur. Een intake duurt gemiddeld 90 minuten en een vervolg consult 30-45 minuten. Je ontvangt hiervan na afloop een factuur welke je kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

Een telefonisch consult bedraagt €22,50 (maximaal 15 minuten).

Verzekering

Ilse is aangesloten bij de Vereniging van Overgangsconsulenten, de VVOC. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een consult bij een overgangsconsulente die is aangesloten bij de VVOC geheel of gedeeltelijk indien je aanvullend verzekerd bent. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. 

Op deze website kun je vinden of jouw zorgverzekeraar onze consulten vergoed. Een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering geeft kosten voor je eigen risico.