Overgangs klachten

Per 1 april 2024 is Ilse Cozijnsen helaas niet meer werkzaam bij Elle! Vrouw & Geboortezorg. Het is per heden daarom niet meer mogelijk om een intakegesprek in te plannen. Reeds geplande afspraken gaan natuurlijk gewoon door. Indien er een nieuwe overgangsconsulente werkzaam is dan maken we dit via de website kenbaar. 

Vroeg of laat komt iedere vrouw in de overgang. De overgang beslaat de hele periode rondom je laatste menstruatie: de menopauze. In deze natuurlijke levensfase verandert er veel in je lichaam door de vermindering van de oestrogeen en progesteronproductie. De ene vrouw heeft nauwelijks ergens last van, terwijl de andere veel overgangsklachten ervaart. 

Een overgangsconsulente kan je helpen je klachten in kaart te brengen en samen te kijken naar het verminderen of zelfs verhelpen van deze klachten. Ilse Cozijnsen, onze verpleegkundig overgangsconsulente, helpt je graag verder!


Kosten

De kosten voor een consult bedragen €87,50 per uur. Een intake duurt gemiddeld 90 minuten en een vervolg consult 30-45 minuten. Je ontvangt hiervan na afloop een factuur welke je kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

Een telefonisch consult bedraagt €22,50 (maximaal 15 minuten).

Verzekering

Ilse is aangesloten bij de Vereniging van Overgangsconsulenten, de VVOC. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een consult bij een overgangsconsulente die is aangesloten bij de VVOC geheel of gedeeltelijk indien je aanvullend verzekerd bent. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken. 

Op deze website kun je vinden of jouw zorgverzekeraar onze consulten vergoed. Een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering geeft kosten voor je eigen risico.